Hogyan csomagoljunk egy nemzetközi költözés során?

11 jún by Aniko

Hogyan csomagoljunk egy nemzetközi költözés során?

A költöztetés stresszes folyamat lehet, különösen, ha mindent össze kell csomagolni, amit át kell helyezni, ráadásul egy másik országba. Fontos, hogy legyen óvatos, ha törékeny tárgyakat csomagol! Mindig fennáll a lehetősége, még a legnagyobb körültekintéssel is, hogy összetörhet valami, vagy megsérül a tulajdon. Ha azonban tudja, hogyan kell megfelelően csomagolni, csökkentheti a balesetek esélyét. Nézzük meg, mit tehetünk a könnyebb mozgatás és kevesebb mérgelődés érdekében.

Íme néhány tipp, amelyek megkönnyíthetik a csomagolást:

Legyen egy tartható terv!

Fontos, hogy megfelelő terv legyen. Javasolt, hogy ne hagyja a csomagolást az utolsó pillanatra, de ne is ragadjon bele a költözési káoszba hetekre. Kezdje azzal, hogy korábban tervet készít. Pár héttel a költözés előtt készítse el a szelektálni kívánt holmik tervét például, amit ajándékba ad, vagy inkább értékesít a mozgatásuk helyett. Rajzolja le az új házat, számozza be, majd a csomagolásnál a dobozokat, zsákokat ennek megfelelően címkézze fel. Higgye el, hálásak lesznek a költöztető cég alkalmazottai és Ön is a plusz munkáért!

Hozzon létre egy ellenőrző listát!

Mielőtt elkezdené, készítsen egy listát mindenről, amit be kell csomagolni. Vigye azokat egy helyre időben. Ez segít meghatározni a szükséges dobozok méretét és az összes többi anyagot, például buborékcsomagolás mennyiségét törékeny tárgyakhoz. Kezdje olyan dolgokkal, amelyek gondos csomagolást igényelnek, például üveg, étkészlet, vagy bármilyen törékeny tárgy. Csomagolja be a dolgait az ellenőrzőlista és a házi tervezet szerint, és pakolja őket egy másik helységbe. Így saját maga győződhet meg arról, hogy a szállítani kívánt holmi biztonságosan költöztethető. Győződjön meg arról is, hogy minden doboz külső oldalán fel vannak tűntetve jól látható helyen a címkék.

Szerezze be a megfelelő kellékeket

Mindenképpen szüksége lesz a dobozokon kívül csomagolószalagra, buborékcsomagolásra és újságokra.

Kis készülékek és törékeny tárgyak csomagolása

Szedje szét az összes szétszerelhető készüléket! Amennyiben már nincs meg a doboza, akkor tekerje be a kis készülékeket törülközőkkel vagy ágyneműkkel, hogy megvédje őket. Használja az újságot a dobozban történő sorba rendezéséhez, mielőtt a készüléket dobozba helyezné. Sokkal jobb, ha buborékos burkolatokat helyez el a törékeny tárgyak és gyűjthető tárgyak körül, hogy biztonságban érkezzenek meg a hosszú útról az új otthonba.

Elektronika

Használja az eredeti dobozokat! Ha már nem rendelkezik velük, használhat üzletben vásárolt dobozokat. Győződjön meg róla, hogy elegendő buborékcsomagolásban vagy csomagolásban van-e, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elektronikus készülékei nem sérülnek-e mozgás közben. Címkézze fel a dobozokat, és feltétlenül jelölje meg, melyik oldaluk van felfelé, hogy a dobozokat mozgatás közben gondosan kezeljék.

Bútorok csomagolása

Ha szétszerelhető bútora van, szedje szét a költöztetés előtt. Gondoskodjon róla azonban, hogy a hozzátartozó csavarok és tiplik is kis zsákba kerüljenek. Helyezze a táskát ugyanabba a dobozba, mint a bútor, így nem kell az összes dobozt áttúrnia majd az új otthonban, hogy kis anyákat és csavarokat találjon.

Összességében elmondható, hogy egy külföldi költözésre való összecsomagolás nem sokban különbözik attól, mintha Szombathelyről költöznénk Gyulára. A lényeg a nagyon gondos védelem kialakítása az értékek számára és a nemzetközi költöztető cég által megjelölt címkézési mód, főként akkor, ha a mozgatás nem csak autóval, hanem más szállítóeszközzel is történik.