Nemzetközi költöztetés plusz költségei

12 jún by Aniko

Nemzetközi költöztetés plusz költségei

A költöztető cégek különféle szolgáltatásokat kínálnak, tehát ha azt szeretné, hogy a bútorok szállításán túl sokkal többet kapjon, ellenőrizze ezek költségeit az ajánlattevőnél. Különféle többletköltségek vannak, amelyeket figyelembe kell vennie.

Csomagolás – a költöztető cégek különféle csomagolási és kicsomagolási szolgáltatásokat kínálnak felár ellenében, az Ön igényeinek megfelelően, ideértve a következőket:

Csomagolóanyagok  – Ellenőrizze, hogy vannak-e csomagolóanyagok a csomagolási szolgáltatás költségeiben, vagy ha maga csomagol, kérdezze meg, mennyibe kerülne ezek ára, ha tőlük szerezné be.

Csomagolási szolgáltatás  – Ha nem akar a költöző maga csomagolni, a költöztető vállalkozás munkatársai általában ezt megteszik, persze felár ellenében.

Kicsomagolási szolgáltatás  – Sok költöztető vállalat a dobozokat és a bútorokat elhelyezi az Ön által megjelölt helyiségekbe az új otthonban. Ez általában a szolgáltatás részét képezi. A dobozok kicsomagolása azonban általában nem szerepel a standard ajánlatban, és extra szolgáltatásként kerül felszámolásra. Figyelni kell erre is külön, mert a legtöbb költöztető cég csak látható felületekre csomagol, vagy pakol ki, és nem helyez tárgyakat, személyes holmikat  a szekrényekbe.

Ládák  – Ha törékeny antik tárgyak vagy elektronikus termékek vannak, amelyeknek nincs meg az eredeti csomagolása, érdemes erről értesíteni a költöztetési vállalkozást. Az ilyen kényes tárgyak nagyobb biztonságban lehetnek a kifejezetten ilyen áruk mozgatásához tervezett, fából készült ládákban. Fontos ellenőrizni, hogy ezek szerepelnek-e az Ön árajánlatában.

Speciális szolgáltatások – A költöztetési vállalatok emberei munkájuk során gyakran extra eszközöket, vagy készségeket használnak, esetleg speciális felszereléseket vesznek igénybe, amelyek növelik a költöztetés költségeit, például:

Törékeny tárgyak csomagolása  – Ha törékeny tárgyak, például régiségek, képzőművészeti tárgyak vagy zongora vannak, további költségeket fognak ennek extra csomagolására, szállítására felszámolni a költöztető társaságok.

Szétszerelés és összeszerelés – Ellenőrizze a költöztető társaságnál, hogy külön díjat számolnak-e fel minden szétszerelt bútordarabra, majd annak az új helyén való összeszerelésére. Azt is meg kell beszélni előre, ha várhatóan Ön fogja leszereli és újraszereli ezeket az elemeket a költözés előtt és után.

Mozgó felszerelés igénye – Ha van valamilyen olyan szállítandó tárgya, amelyet biztonságosan fel vagy le kell emelni, akkor emelőre, liftre vagy csörlőre is szükség lehet. Ilyen például bármilyen nagyméretű tárgy, amely nem fér ki az ajtón, csak ablakon keresztül lehet leereszteni.

Harmadik fél által nyújtott szolgáltatások – Ezek olyan szolgáltatások, amelyeket az ügyfél kért, hogy szerepeljenek költöztetésükben, de nem a költöztető személyzet végzi. Harmadik fél által nyújtott szolgáltatások közé tartozik a pl. a mosógépek vízmentesítése, a mosogatógép leszerelése, majd üzembe helyezése, a karnisok levétele, és későbbi felrakása, stb.

Belépés – A költöztető társaságnak hozzáférést kell kapnia a meglévő ingatlan bejárati ajtójához és az új házához a járművekkel. Fontos figyelembe venni a következő tényezőket, amelyek további költöztetési költségeket eredményezhetnek:

Megközelítési lehetőség – Az ingatlan megközelítéskor keskeny útsávok vagy alacsony hidak is meghatározzák, hogy milyen méretű járműre van szükség. Például szükség lehet más járművel történő ingajáratra, ha a megközelítés nem lehetséges az eredeti szállítójárművel

Emeleti ingatlan lift nélkül – Ez általában további költséget jelent.

Parkolási korlátozások  – A legtöbb költöztető társaság elvárja, hogy parkolási engedélyeket szerezzen az ügyfél a költözés napjára, mivel ezt a költséget rendszerint nem tartalmazza az árajánlat. Érdemes bármilyen parkolási korlátozást megvitatni a költöztető társasággal a költözés dátuma előtt.

Kompok vagy útdíjak  – Fontos ellenőrizni és letisztázni a költöztető társaságát, hogy ezeket a költségeket belefoglalta-e az árajánlatba.

Késedelmes átadási díjak és törlések – Előre nem látható körülmények miatt előfordulhat, hogy nem tud hozzáférni az új ingatlanhoz a költözés tervezett időpontjában, ezért érdemes megfontolni a következő pontokat:

Késedelmes  kulcsdíjak – Ha a költöztető társaság munkatársainak sokáig kell várnia a kicsomagolás megkezdésével, miután megérkeztek az új ingatlanhoz, akkor néha felszámíthatnak késedelmi díjat. A legtöbb költöztetési társaság azonban ez alól szerződés szerint is mentességet kínál, amely nyugalmat jelent Önnek abban az esetben, ha a dolgok nem mennek pont terv szerint.

Lemondási irányelvek – Számos költöztetési társaság megköveteli, hogy a költöztetés dátumának lefoglalásának időpontjával egyidejűleg utalja el a költöztetés költségeinek egy bizonyos részét. Érdemes ellenőrizni az árajánlat feltételeit és megvizsgálni, hogy elveszítheti-e befizetésének ezt a részét, ha rövid időn belül törli a lefoglalt dátumot.