Nemzetközi költöztetés díjcsökkentő lehetőségek

12 jún by Aniko

Nemzetközi költöztetés díjcsökkentő lehetőségek

Egy költözés elég költséges mulatság, pláne, amennyiben a tárgyak mozgatása külföldre történik. A cikk igyekszik tippeket adni annak érdekében, hogy a nemzetközi költözés díjaiból minél inkább lefaraghasson az ügyfél.

Elmondható, hogy a legköltséghatékonyabb megoldás, ha egy vagy két bőröndnyi holmival települ csak át az ember egyik országból a másikba, amit sokan meg is tesznek. Természetesen nem ez a jellemző költözési metódus.

Itt is elmondható, hogy már a csomagolásnál és szervezésnél nagyon sok pénzt lehet megtakarítani.

Először is, mielőtt egyetlen egy kiskanalat dobozba helyezne a költözni kívánó egyén, érdemes körülnézni az áttelepedési időpontok között. Jellemzően a költöztető cégeknél a csúcsidőszak a nyárra tehető, tehát mivel ebben az időintervallumban megnő a keresletük és leterheltebbek, ezért a díjaik is magasabbak. Amennyiben ez nem megoldható, vagyis nem tud ősszel vagy télen költözni, akkor is érdemes kikerülni a költözés szempontjából kedvelt időpontokat és mondjuk hétköznapra tenni az áttelepülést. A rugalmasság ebből a szempontból ténylegesen pénzben is mérhető, sokszor nem is kevésben.

Érdemes figyelni a költöztető cégek promóciós ajánlatait is. Ebben az iparágban ugyan nem kifizetődő az utolsó pillanatban jelezni a szolgáltatás igénybevételének az igényét, viszont ha jó előre foglalja le az időpontot egy kevésbé forgalmas időintervallumra, melyet a költöztető cég a promócióban megad, nagy valószínűséggel jó ajánlat büszke tulajdonosává válhat.

Érdekesség, hogy néhány nemzetközi költöztető cégnél lehetséges a költségeket csökkenteni olyan módon, hogy megengedik az ügyfélnek, hogy visszfuvart szervezzen. Amennyiben sikerül még időben eldönteni egy távolabbi időpont kitűzését a költözéssel kapcsolatban, nem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a remek díjcsökkentő lehetőséget. Bár némi utánajárást és külön szervezést igényel, ez a mai közösségi médiák által összekapcsolt világban nem is olyan vészesen nehéz feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet. Az összes feladat ezzel kapcsolatban csupán annyi, hogy keresni kell a megadott érkezési napra egy olyan embert, aki megtölti a mi kiköltöztető autónkat a holmijával részben vagy egészben a jármű visszaútjára. Magyarul keresni kell egy olyan embert, aki a mi kiinduló országunkba költözik és hajlandó ezt megtenni az általunk megadott napon.

Amennyiben valaki elég bátor és rendelkezik megfelelő vezetői engedéllyel, akár maga is lebonyolíthatja a költözést egy bérelt, vagy kölcsönbe kapott teherautóval, vagy utánfutóval. Ez a megoldás olyan szinten költségkímélő, hogy csak a bérleti díjat (ha szerencséje van és van egy ismerőse, aki szívességből kölcsön adja, akkor még azt sem), az üzemanyagköltséget és a pályamatricákat kell fizetnie. Természetesen ennél a lehetőségnél mérlegelni kell azt a tényt, hogy fizikailag sokkal több fáradtságba fog kerülni a költöző részéről a választott megoldás.

Ugyanennek a lehetőségnek egy másik alternatívája, ha nem költöztető céget bérel fel segítségként, hanem csak egy járművezetőt. Ebben az esetben a bérelt vagy kölcsönkapott teherszállításra alkalmas járművet ő fogja vezetni, megkímélve a költözőt a vezetés fáradságától és stresszétől. Amennyiben van olyan barát, aki esetleg profi sofőr, akár még szinte ingyen is meg lehet úszni ezt a tételt, ha szívességből elvállalja (természetesen az ellátásáról ilyenkor is illik gondoskodni).

Kevesen gondolnak rá, de gondoskodni kell a kiköltözést követően az üres lakás végső kitakarításáról is. Mivel egy nemzetközi költözés során a távolság nem néhány kilométer, hogy vissza lehessen szaladni a takarítási munkálatokat lebonyolítani, ezért erről is érdemes jó előre gondolkodni, hogy ne utólag jusson az eszünkbe és kerüljön az elvégzése súlyos pénzekbe, legyen szó akár visszautazásról, akár egy takarító cég felbérléséről. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az, ha indulás előtt a takarítást a költöző maga végzi el és a kipakolást követően még végigszalad az üres lakáson és elvégez néhány utolsó simítást, ha szükséges. Amennyiben ez nem kivitelezhető, érdemes egy barátot, rokont megvesztegetni, hogy takarítsa ki utánunk az üres lakást utoljára. Ezek mind költségkímélő megoldások, ha az embernek van segítsége. Ha nincs, akkor sincs minden veszve. Vannak olyan költöztető társaságok, ahol ez a munka kis kiadással rábízható a vállalkozás erre szakosodott munkatársaira.